Allinge, bornholm
STAK på Folkemødet 2017
Folkemødet på Bornholm er en årlig påmindelse om at det åbne danske demokrati er noget vi skal påskønne og værne om. Politiske partier, organisationer, virksomheder og private arrangører arrangerer events i form af debatter, taler, workshops, seminarer og andre arrangementer, der er med til at styrke dialogen og demokratiet i Danmark.
STAK havde fået mulighed for at lave et event i samarbejde med Professionshøjskolerne, under palmerne i deres event-telt Strandbaren.

Til vores event havde vi inviteret en række forskellige politikere, mediepersoner, foreningsfolk og rektorer. Vores event bestod af vores spil STAKåndet – et spil, hvor formålet var at deltagerne skulle opleve den forvirring og usikkerhed, som studerende i dagens Danmark mærker dagligt. Deltagerne skulle presses, forvirres og delvist irriteres for at understrege pointen om, at der som studerende skal være plads til at være kreativ og fordybe sig i emnerne.

Vi ville skabe et event, der fik deltagerne til at reflektere over, hvordan det er at være studerende, og som forhåbentlig bidrager til en fortsat debat om uddannelsessystemet.

Udover at bidrage med vores egen event, var vi også ansvarlige for at optage en video, som skulle benyttes til Professionshøjskolernes markedsføring. I den forbindelse interviewede vi bl.a. Mia Lyhne og Søren Pind, om deres deltagelse i Folkemødet og oplevelse af Strandbaren.

Folkemødet er, i vores optik, en af Danmarks bedste events og vi kan varmt anbefale dig at tage en tur til klippeøen til Folkemødet 2018 – håber vi ses!
Én af vores deltagere, Sofie Carsten Nielsen sagde således i et interview efter spillet:

Hvad fik du ud at være med i spillet?


– Jeg hørte de studerendes pointer ret tydeligt, og jeg synes, de har ret. Det er ikke fordi, jeg har ondt af studerende, og det sagde de jo også selv efter legen, at det skal vi ikke have, men vi er nødt til at høre signalet om, at der skal være plads til at være kreativ og fordybe sig. Kulturen er måske nok blevet noget enøjet og ensartet, og det tager jeg også gerne ansvaret for, at jeg har været med til at skubbe på. Men det er også noget, vi har gjort for at passe på uddannelsessektoren, siger Sofie Carsten Nielsen, der dog tilføjer, at det nu er på tide at få gjort op med den kultur.

– Vi skal nu have gjort plads til det kreative, den kritiske tænkning og muligheden for at gøre tingene på en lidt anderledes måde. Fremdriftsreformen har nok nået de mål, den skulle, og vi er nødt til at give plads til orlov, iværksættere og forskningsåret. For det er vigtigt, at de studerende får den pause, der skal til i nogle tilfælde for, at de gennemfører et studie, siger hun.

Hele artiklen kan læses her:
http://www.danskekommuner.dk/Nyhedsarkiv/2017/Juni...