Aarhus Universitets Aula
I DIALOG MED EUROPA-PARLAMENTETS KULTURUDVALG
Europa-Parlamentets Kultur- og uddannelsesudvalg besøgte Aarhus d. 22 maj i forbindelse med byens status som europæisk kulturhovedstad.
Udvalgets første stop var i den historiske aula på Aarhus Universitet, hvor STAK var facilitator på et møde mellem de udsendte delegerede og studerende fra Aarhus. Europa-Parlamentets Kultur- og uddannelsesudvalg havde inden besøget udtrykt ønske om at få lov til at møde og snakke med studerende fra byen. I et samarbejde med Marianne Ping Huang og 2017 Academy fik STAK tilbuddet om at være medvært på dialogmødet - et tilbud vi naturligvis takkede ja til.

VORES STANDPUNKT
I STAK ønsker vi i høj grad en større stemme til studerende, og at de studerende bliver brugt som en ressource i erhvervslivet, kulturprojekter og i byernes udvikling.
Aarhus er den yngste by i Danmark - hver femte du møder på gaden er studerende. Derfor var det for os og vores medarrangører en selvfølge, at udvalget ikke kunne besøge en studieby som Aarhus uden at møde de studerende, som er så stor en del af byens liv og nerve.

Vi inviterede derfor andre studerende, der ligesom STAK, har arbejdet med projekter i byen med studerende for øje. Udover STAK deltog også repræsentanter fra projekterne DCLivingLab og Selskab for Varm Velkomst, samt en gruppe af internationale studerende fra Erasmus Mundus-uddannelsen.


Studenter repræsentanter fra Eramus Mundus Master i Journalism, Media and Globalisation
TAKE AWAYS
I STAK fik vi til opgave at facilitere mødet, så der kunne opstå dialog mellem de delegerede og de deltagende studerende. Det var et lukket møde med deltagelse af de inviterede studerende og der var derfor lagt op til en reel mulighed for udveksling af ideer og tanker de to grupper imellem.

Hver af de fire grupper studerende præsenterede dem selv og deres projekter, og dernæst præsenterede de to eller flere problemer eller ideer, som udvalget kunne tage med sig videre. Efter hver præsentation var der plads til spørgsmål og kommentarer fra gruppen af delegerede, der stillede mange både kritiske og interessante spørgsmål til projekterne og livet som studerende i Aarhus.
Til trods for de formelle rammer, var stemningen behagelig afslappet, hvilket indbød til en konstruktiv udveksling af udfordringer og løsninger i det europæiske kultur- og studiemiljø.

VORES TAKE AWAY
STAK modtog stor ros for mødets form og indhold fra både de deltagende studerende og deltagerne fra Europa-Parlamentets Kulturudvalg. Vi håber og tror på, at de har taget vores tanker og forslag med videre rundt til de andre besøg i Aarhus og måske endda helt til de hemmelige sale i Bruxelles.