STAK X DCLivingLab
Det var med stor glæde og stolthed at STAK annoncerede vores engagement i Districts of Creativity's spændende nye projekt DC LivingLab. DCLivingLab var en masterclass i bæredygtig og innovativ byudvikling, der løb af stablen fra mandag d. 30. oktober til fredag d. 3. november lige her i smilets by. På en lille uge skulle mere end 50 både danske og internationale studerende finde holdbare løsninger til, hvordan fremtidens byer skal se ud, sådan at de bæredygtigt og ligeværdigt inkluderer både de fremtidige generationer, erhvervslivet og nonhumane aktører såsom naturen.

I denne forbindelse var STAK med som ambassadører for Aarhus i al dens kreative pragt. Vores mål var, igennem målrettede aktiviteter placeret rundt omkring i byen, at engagere de drevne deltagere i de lokale kreative miljøer og give dem et nuanceret billede af Aarhus, med det miks af mondæn og pæn, midlertidig og skør, som kendetegner en "lille storby" i konstant udvikling. Aktiviteterne startede mandag aften med en udfordrende og anderledes oplevelsesworkshop, udviklet i samarbejde med de tre dygtige kaospiloter Kai Paludan-Müller, Dea Juul Larsen og Frederik Højgaard Larsen. Workshoppen havde til formål at udfordre de deltagende på så mange forskellige kreative aspekter som muligt med henblik på at udstyre dem med de rette redskaber i deres kreative færd mod fremtidens bystruktur.

Tirsdag tog STAK deltagerne med ud på en nøje sammensat Urban Walk rundt omkring i Aarhus, der gav de deltagende et bredt og farverigt billede af Aarhus' mange forskelligartede nabolag og kreative vækstmiljøer.

Udover arbejdet som ambassadører var STAK også en del af DC LivingLab teamet i dagstimerne og under Creativity World Forum onsdag og torsdag.

Ugen sluttede af med en åben fernisering af deltagernes projekter i Frontløbernes BlackBox, hvor byens borgere fik mulighed for at se de studerendes visioner for fremtidens byer.

DCLivingLab 2017 blev realiseret i samarbejde mellem Districts of Creativity, VIA University College, Aarhus Universitet, USE Agency, Creativity World Forum og Aarhus 2017
DCLivingLab 2017 ''The Kickoff''