Et mere kreativt Danmark

More Creative er et strategisk initiativ for at skabe vækst igennem de kreative industrier.

I denne uge deltog Ditte Karla og Annika i More Creatives konference i hjertet af dansk politik - Christiansborg.
"Fremtidens industrier er kreative"
More Creative tror stærkt på at fremtidens industrier er kreative. Statistik fortæller os at de danske kreative industrier udgør 9 % af den samlede nationale indkomst og beskæftigelse. Det er denne bevægelse, som More Creative bruger deres ressourcer på at styrke.

Deres hovedfokus er fire områder indenfor de kreative industrier: arkitektur, mode, design og de digitalt visuelle industrier. More Creative er et samarbejde mellem Aarhus 2017 og Region Midtjylland. De samlede 180 involverede og beslutningstagere fra de kreative industrier til at bruge dagen på internationale hovedtalere, cases og en paneldebat d. 27. september.
Et kort overblik over dagens programHovedtalere
Teo Härén, founder of interesting.org
John Newbigin, Chairmain of Creative England
John Davies, Researcher at British Nesta


Cases
IBM, Brandon Jones
DOKK1, Elif Tinaztepe (architect from Schmidt Hammer Lassen)
Visikon, Anders Nejsum


Panel diskussion
Torsten Schack Pedersen, The Liberal Party
Rasmus Nordqvist, The Alternative
Karoline Amalie Steen, Local Government Denmark
Charlotte Schmidt, Danske Bank
Anne-Christine Ahrenkiehl, EgmontKonferencen var efter min mening en bekræftigelse i, at der er et stort fremtidigt potentiale i de kreative industrier. Udover det, skal vi også sørge for at forblive skarpe til at definere og måle kreativitet. Kreativitet kan let blive et abstrakt ord. Måske skal det være noget materielt vi kan relatere til - noget der involverer at skabe noget med hænderne, fremfor økonomisk vækst og beskæftigelse.

I det mindste ved jeg, at jeg stadig lærer - dette var en perfekt påmindelse om at blive ved med at researche. Eksempelvis i rapporter fra NESTA. Undersøgelser viser at de kreative industrier har den største andel af unge medarbejdere. Så denne konference understregede vigtigheden i at STAK og 2017 Academy bliver ved med at støtte dokumentation af disse industrier.

// Annika

Føler du for at surfe videre på nettet og se mere om dagens resultater?

More Creative, hovedtalere og deltagere tweetede dagen lang og klikker du på nedenstående knap kommer du direkte til dagens hashtag: #morecreativedk