Vi har nu officielt søsat ‪#‎DCLivingLab‬ i Eindhoven!
Vores første dag i Eindhoven har været meget informativ, spændende og interessant. Vi har mødt andre studerende fra forskellige uddannelser, institutioner og fire forskellige lande.

Ditte Karla har arbejdet med ‪#‎Agrofood‬ og Annika med ‪#‎Mobility‬. I dag giver vi et indblik i Ditte Karlas arbejde med agrofood:
Efter 2. Verdenskrig optimerede Holland landbrugsindustrien pga. sult. I dag har de den anden største eksport af agro-fødevarer i verden.
Jeg arbejder med agro-fødevarer sammen med 14 andre studerende fra Tyskland, Holland og Belgien. En meget inspirerende foredragsholder, Roger Engelberts, er ekspert i landbrug og fortalte om, hvordan man kan kombinere kreativitet og mad igennem co-creation. Han snakkede om hvordan vores fødevare tragt system har fejlet og hvorfor cost leadership skal lave en u-vending. Rogers tanker var at ændre fødevarekulturen igennem følelser, historiefortælling og diversitet. Dette kan være en måde, hvorpå vi bryder den konventionelle fødekæde.

Tændstik-eksperimentet.
Roger lavede et meget farverigt eksempel. Forestil dig det konventionelle fødevaresystem som en æske med tændstikker. Han havde en æske i sin hånd. Den ser godt ud indefra. Han åbnede den og sagde at indefra er de alle de samme. "Du skal bare tænde én tændstik til at lave en gnist. Men dén ene tændstik kan tænde alle de andre". Roger åbnede æsken og tændte en tændstik og pludselig var hele hans hånd i flammer. Eksperimentet illustrerede hans pointe om, hvordan én gnist kan skabe en bevægelse. Han skyndte sig at lukke æsken og slukke ilden. Men pointen om hvor vigtigt det er at transformere landmænd til iværksættere blev i os.

Roger var en katalysator for ny viden og inspiration. Nu er det op til os at komme med kreative idéer, som kan påvirke fødevareudfordringen i en positiv retning. I morgen vil jeg være innovativ omkring fødevarer fra disse tre perspektiver: Fødevarer som et samfund, fødevarer som følelser og fødevarer som projekter, der vender på hovedet. Jeg er SÅ spændt!

//Ditte Karla